Sonja Fotografie 
Liefde Troost Herinnering Verbinding                                               
 
 
 

Afscheidsfotografie  Uitvaartfotografie


In iedere traan van verdriet

glinstert een mooie herinnering 


Mijn interesse in afscheidsfotografie kwam 3 jaar terug. Een hele goede vriendin en haar zoontje kwamen om bij een ongeluk. Bij hun uitvaart was een fotograaf aanwezig. Toen ik dat zag wist ik: dat is wat ik ook wil doen!


Waarom Afscheidsfotografie? 

Waarom zou je foto's willen van zo'n verdrietig moment in je leven?

Ben uit eigen ervaring erachter gekomen hoe fijn en bijzonder het is om foto's terug te zien. Je leeft in een roes, er moet heel veel geregeld worden, de dagen zijn heel intens en merkte dat er veel aan mij voorbij gegaan was. Dat ik later samen de foto's terug bekeek waren er natuurlijk de tranen, maar er was ook verbazing van “oh stond hij/zij naast mij”, “oh die heb ik helemaal niet gezien”.We raakten met elkaar in gesprek en haalden herinneringen op. Natuurlijk hadden we verdriet en was het onwerkelijk. De foto's hebben mij een herinnering, troost, liefde, maar ook een vertederde glimlach gegeven. Het gaf me veel steun en heeft me zeker ook geholpen om het verdriet een speciaal plekje te geven.

Je zet toch geen huilende mensen op de foto?

Nee inderdaad, ik probeer de liefde en troost tussen de mensen die aanwezig zijn vast te leggen, maar ook de rituelen en de glimlach van iemand die zich iets moois herinnert of vertedering van een moment. Ook voor de personen die om wat voor reden dan ook er niet aanwezig kunnen zijn, kunnen de foto's afscheid heel waardevol zijn.

Ik heb de opleiding Documentair afscheidsfotografie gedaan en ik blijf me op dit gebied verder ontwikkelen. Dit om nog beter voorbereid te zijn en om voor u een zo bijzonder mogelijk naslagwerk te kunnen afleveren.

U hoeft niet alleen de uitvaart zelf vast te leggen. Ook kan ik:

  • aanwezig zijn bij de verzorging van jullie dierbare 
  • verven van de deksel door kinderen 
  • de condoleance
  • dichten van de kist 
  • herdenkingsdienst 
  • napraten na de begrafenis of uitvaart
  • eigenlijk is niets te gek! 

Ik ben er voor u die dag(en), loop de dag mee en u hoeft verder nergens aan te denken. 


Waarom Herinneringsfotografie?

Foto's van de periode voor het afscheid, zoals een laatste keer koffie/thee drinken samen met vriendinnen of een laatste uitje met opa of oma, samen een taart maken, ambulancewens, deze herinneringen worden in de toekomst heel waardevol. Als ik dat voor u vast leg hebben jullie alle tijd voor elkaar en kunnen jullie van het moment genieten. 


Afscheid nemen is niet loslaten

Het is een andere manier van vasthouden


 
https://www.facebook.com/Sonja-Fotografie-103423914737257/
E-mailen
Info